26.01.2011

Hizbullah Devleti

                                                                     İbrahim Karagül
                                                               ikaragul@yenisafak.com.tr
                                                                26 Ocak 2011 Çarşamba


Hizbullah devleti!

Ne diyeceğiz şimdi? "Lübnan terör devleti" mi diyeceğiz? ABD ve müttefiklerinin terör algısına bakılırsa öyle diyeceğiz. Bölgenin dinamiklerine bakıp, kitlelerin sesine kulak verirsek Lübnan'da Lübnanlılar'ın devleti var, Lübnanlılar'ın hükümeti kuruluyor diyeceğiz. Elbette ikincisi doğru ve elbette doğruya inanacağız. Elbette, terör kartı ve terör söylemini bir tür güvenlik projesi olarak kullananların, bölgeye yönelik ayrıştırıcı-çatıştırıcı projelerini bu kart üzerinden yürütenlerin tuzağına düşmeyeceğiz.


Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, yeni hükümeti kurma görevini Hizbullah'a verdi. Hizbullah'ın adayı Eski Başbakan Necip Mikati, parlamentoda çoğunluğun desteğini alarak hükümeti kurma yetkisini aldı. 128 üyeli parlamentoda 68 üyenin desteğini alan Sünni Müslüman olan milyarder işadamı Mikati, 60 temsilciye sahip eski Başbakan Saad Hariri'yi geçerek Lübnan'ın yeni Başbakanı olacak.

ABD, Fransa ve bir çok Batılı ülke, Hizbullah hükümetini tanımayacağını açıkladı bile. ABD yönetimi, Hizbullah'ı terör örgütü gördüklerini ve pozisyonlarının belli olduğunu, gelişmelerden kaygı duyduklarını açıkladı. İsrail ise, "Lübnan'da yeni bir İran kurulacak" dedi.     yazının devamı
Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz 
Kişisel ve Manevi Gelişim  Okunma: 

1 yorum:

  1. Gerçekten tespitleri açısından çok beğendiğim ve sürekli takip ettiğim yazarlardan biri tavsiye ederim.

    sevgi ve saygılarımla

    YanıtlaSil