12.01.2011

Teddyden Üç Mektup

Teddyden Üç Mektup


Teddy Stallard okula karşı ilgisiz, saçları hiçbir zaman taranma¬yan, giysileri her zaman buruşuk, boş ve ifadesiz bakışlı, Ölü yüzlü "kö¬tü" öğrencilerinden biriydi. Bayan Thompson Teddy'yle konuştuğu za¬man, aldığı yanıtlar hep tek heceli olurdu. Hiçbir çekici özelliği olma¬yan, moti-vasyonu sıfır, mesafeli bir çocuk olduğu için de sevilmezdi.

Her ders, sınıf öğretmenin kendisini sevdiğini söylemesine kar¬şın, bu sözlerin gerçek olmadığı ortadaydı. Teddy'nin sınav kağıtlarım değerlendirirken, belli ki, her yanlış yanıtın yanma "X" ler karnesine " başansız"lar yazdığında, yine de hakkındaki iyi düşüncelerini yazmak¬tan geri kalmıyordu, ama yine de Teddy'ye karşı yaklaşımı içten değil¬di. Teddy'yi herkesten daha iyi tanıyor olmalıydı. Teddy hakkında hak¬kın da yazdığı raporlar şöyleydi.

1. Sınıf: Teddy yaptığı çalışmalar ve davranışlarıyla umut veri¬yor, ama evdeki koşullan yetersiz.

2. Sınıf: Teddy daha iyisini yapabilir. Annesi çok hasta. Evde kimseden yardım alamıyor.

3. Sınıf: Teddy çok iyi bir çocuk, ama gereğinden fazla ciddi. Yavaş öğreniyor. Enesi geçen yıl öldü.

4. Sınıf: Teddy çok yavaş öğreniyor, ama çok terbiyeli bir çocuk Babasından hiç ilgi görmüyor.

Noel geldi ve Bayan Thompson'un sınıfındaki öğrenciler ona Noel armağanları aldılar. Bütün armağanlar masasının ü-zerine yığıldı ve çocuklar Bayan Thompson armağan paketlerini açarken, heyecanla çevresinde toplandılar. Armağanlann arasında Teddy'nin armağanı da vardı. Teddy kendisine bir armağan getirdiği için şaşırmıştı açıkçası. Teddy armağanını kahverengi adi bir kağıda sarmış ve paketi seloteyp¬le yapıştır-mıştı. Üzerine de Teddy'den Bayan Thompson'a yazmıştı. Bayan Thompson Teddy'nin paketini açtığında içinden taşlarının yarı¬sı dökülmüş eski bir bilezik ve bir şişe ucuz bir parfüm çıktı.

Diğer çocuklar Teddy'nin armağanını görünce, gülüşmeye baş¬ladılar, fakat Bayan Thompson hemen bileziği koluna takıp, parfümden de bir parça koluna sıktı ve çocukları sustur-du. Parfüm sıktığı bileğini çocuklara uzatıp, "Ne kadar güzel kokuyor, değil mi?" dedi. Bunun üzerinde çocuklar mesajı alıp, parfümü çok beğendiklerini dile getirdi¬ler.

Günün sonunda diğer çocuklar sınıftan çıktı, ama Teddy biraz oyalanıp, geride kaldı. Yavaş yavaş Bayan Thompson' un masasına ya¬naştı ve ona usulca, Bayan Thompson, aynı an-nem gibi kokuyorsu¬nuz... Üstelik annemin bileziği de size çok yakıştı. Armağanlarımı be¬ğenmenize çok sevindim" dedi. Teddy çıktıktan sonra bayan Thomp¬son dizlerinin üzerine çöktü ve o güne kadar Teddy'ye yeterince anla¬yış göstermedi-ği için Tanrı'dan kendisini bağışlamasını diledi.

Günün ertesi gün okula geldiklerinde karşılarında bambaşka bir bayan Thompson buldular. Artık sadece bir Öğretmen değildi, adeta bir peygamber gibi davranıyordu. Tüm sevgisini çocuklanna adamıştı, ar¬tık bütün çocuklara, özellikle de Teddy Stallard gibi yavaş öğrenen ço¬cuklara elinden gel-diğince yardım ediyordu. O ders yılının sonunda Teddy inanılmaz derecede ilerleme kaydetmişti. Hemen her derste ar¬kadaşlarına yetişmiş, hatta bazılarında onları bile geçmişti.

Teddy'den uzunca bir süre haber alamadı. Sonra ondan şu notu aldı:

Sevgili Bayan Thomposon:

"Bu haberi ilk sizin duymanızı istedim. Sınıfımı ikincilikle ge¬çiyorum bu yıl.

Sevgiler, Teddy Stallard

Dört yıl sonra da şu notu aldı:

Sevgili Bayan Thompson:

"Sınıfımı birincilikle geçtiğim haberini alır almaz bunu si-ze bildirmek istedim. Üniversite pek de kolay değil, ama derslerime büyük zevkle çalışıyorum.

Sevgiler, Teddy Stallrd

Bİr dört yıl daha geçtikten sonra ise şu not geldi Bayan T-homp-son'a:

Sevgili Bayan Thompson:

"Bugünden itibaren öğrencimiz Theodore Stallard bir tıp dokto¬ru. Bu haber hoşunuza gitti mi? Önümüzdeki ayın 27'sinde evleneceği¬mi de ilk kez sizin duymanızı istedim. Du-ğünümüze gelmenizi ve tö¬rende, yaşasaydı annemin oturması gereken yerde oturmanızı istiyo¬rum. Benim tek ailem sizsiniz, çünkü babamı geçen yıl kaybettim."

Sevgiler, Teddy Stallard

Bayan Thompson Teddy'nin düğününe gitti ve annesinin otura¬cağı yerde oturdu törende. Orada oturmayı hak etmişti. Teddy'ye yaşa¬mı boyunca unutamayacağı bir iyilik yapmıştı.

Elizabeth Silance Ballard

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder