21.01.2011

PATANİ'DE MÜSLÜMANLARA UYGULANAN VAHŞET

PATANİ'DE DEHŞETE DÜŞÜREN KARELER
Geçtiğimiz haftalarda dehşet dolu fotoğrafları yayınladığımız Patani'deki dünkü katliam gibi saldırıda 5 Müslüman daha yaşamını yitirdi. Patani'nin Müslüman halkı kardeşlerinin yardımını bekliyor.
Tayland'ın güneyinde  işgali altındaki Patani topraklarında düzenlenen dünkü katliam gibi saldırılarda beş müslüman daha hayatını kaybetti. Taylandlı polis yetkililerince yapılan açıklamada, ülkenin güneyindeki Yala kentinde, 26 yaşındaki Müslüman bir gencin motosikletiyle evine giderken yolda silahlı kişilerce açılan ateş sonucu öldüğü belirtildi.
Yine aynı kentte dün gece meydana gelen bir başka olayda ise Tayland polisinin "çatışmaya giren" bir Müslümanı vurarak öldürüldüğü kaydedildi. Yala kentine komşu Narathivat’ta da 50 yaşındaki Müslüman bir köylünün evinde vurularak öldürüldü. Pattani'de ise, yol kenarında düzenlenen iki ayrı silahlı saldırıda da 2 Müslümanın öldüğü açıklandı.
Tayland polis yetkilileri bölgede gerçekleştirilen katliamı Müslüman direnişçilerin üzerine atarken, Patani'de kendisine bağlı paramiliter gruplar oluşturarak, katliamlara varan yıldırma politikası izliyor. Bu gruplar önüne gelen Müslüman'ı katlediyor. Ayrıca, 2005'te bölgede olağanüstü hal ilan eden Tayland ordusu gözaltına alınanları herhangi bir suçlama yöneltmeden 30 gün boyunca sorgulama hakkına sahip. Tayland'ın güneyindeki Pattani, Budist Tayland tarafından işgal edilmeden önce bir İslam emirliğiydi. Narathivat, Pattani ve Yala'daki Müslüman çoğunluk yıllardır işgale karşı direniyor.

Patani neresi ve neler oluyor?
Patani, Tayland'ın Güney Doğu'sunda 5 milyon Müslüman'ın yaşadığı bir bölge. Yıllardır bağımsızlık mücadelesi veren Patanililer Tayland ordusunun türlü işkencesine maruz kalıyor. Tayland güvenlik güçleri İsrailliler tarafında eğitiliyor. Her gün en az 5-6 insan öldürülüyor. Uzakdoğu'nun Filistin'i denilen bölgede çoğu genç nüfus olmak üzere binlerce insan hapishanelerde işkence görüyor. Burada yaşayan Müslümanlar çocuklarına isim koyarken türlü baskılara maruz kalıyor.
Tayland bundan 253 yıl önce Patani'yi işgal etti. İhtilalden önce ülkede ticaret yapan Hollandalı ve Çinli işadamları güven içerisinde ticaretlerini yapılıyordu. Patani halkı Müslüman bir halk. Sultanlıkla yönetiliyor. Sultanlar kendi tabiiyetleri altındaki halkın her türlü derdiyle ilgilenirdi. Mesela Muzaffer Şah ve Süleyman Şah bunları arasında önemli örneklerdir. Ama maalesef Tayland ordusunun işgali sonrasında Patani halkı katledilmeye başlandı. Birçoğu da hapishanelere atıldı veya kaçırılarak ortadan yok kaldırıldı. Patani halkının tarihi gerçekten çok hüzünlü bir tarihtir. İşgalle birlikte Patani halkı göçe zorlandı, direnenler katledildi.
Kadınları tecavüzlere uğradı. Evleri ve meraların içlerine domuzlar salınarak rahatsız edildi. Dağlara çıkmaları ve hayattan tecrit edilmiş bir şekilde yaşamaya zorlandılar. Kadınların çoğu hapishanelerde demir kafeslere hapsedildi. Şu an Patani'de 30 bin civarında dul bırakılmış kadın ve 40 bin civarında yetim çocuk bulunuyor.
Tayland hükümeti bugünde isimlerimizi yani Müslüman kimliği temsil eden isimleri putperest bir takım isimlerle değiştirmek için baskı ve şiddet uyguluyor. Bununla da yetinmiyor, beldelerin isimlerini değiştiriyor, kadınları erkeklerinden ayırıyor, mescitlerdeki imamları katlediyor. Aynı şekilde bay ve bayan eğitimciler ve Patani halkından olan çalışanlar da öldürülüyor.

Patani'yi destekleyen, direkt bağlantı içerisinde olduğu bir hükümet yok. Ancak dünyanın dört bir yanında bulunan İslami cemaatlerden, hayır sahibi kimselerden ve iktisadi teşebbüslerden yardımlar geliyor. Patani'nin direnişi sadece bir devletin veya kesimin değil, tüm İslam aleminin direnişi haline gelmiş durumda. Tek hedefleri işgal edilmiş olan toprakları ve işgal altından bulunan halkı özgürleştirmek.

Patanili yetkililere göre, Tayland'a ülkelerini işgal ederken en çok desteği ABD ve İsrail veriyor. ABD özel silahlarda Tayland askerlerine destek veriyor. İsrail ise Tayland askerlerinin üst rütbelilerini eğitiyor. Ayrıca İsrail Patani'de tıpkı Filistin'de olduğu gibi Tayland işgal güçleri ile işbirliği yaparak toprak satın alıyor. Yani ikinci bir Filistin oluşturulmaya çalışılıyor.
Patani'de katliam olurken dünya neden Patani'yi bilmiyor?
İşgalci Tayland hükümeti dünyayı kandırmaya çalışıyor. Yabancı basının Patani'ye girişine müsaade etmiyorlar. Bir gazeteci bayan veya erkek fark etmez fotoğraf çektiğini fark ederlerse ya kamerasına el koyuyor veya kendisini alıp bilinmeyen yer altında bulunan yerlere götürüyorlar.
Yani hiçbir şekilde dünyanın buradan haberdar olmasını istemiyorlar. Mesela komşu devletler olan Malezya ve Endonezya'dan dahi hiçbir gazeteci bölgemize giremiyor. İçerde yaşadıkları savaşı iki kabile arasında yaşanan bir savaşmış gibi dış ülkelere ve basına aksettiriyorlar. Yalan atıyorlar, kandırıyorlar. Patani halkı içeride çok büyük sıkıntılar ve eziyetler çekiyor. Ama internet dahi yasak olduğu için bunu dış dünyaya aksettiremiyor.
İşte Tayland'ın Patanili Müslümanlar'a uyguladığı zulümlerden yayınlayabildiklerimiz:
















Kişisel ve Manevi Gelişim  Okunma: 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder