22.02.2011

İyiliğin Karşılığı

İyiliğin Karşılığı

 

İskoçya'da yoksul mu yoksul Fleming adında bir çiftçi yaşardı. Bir gün tarlada çalışırken bir çığlık duydu. Sesin geldiği yere koştuğun­da, bataklığa beline kadar batmış bir çocuğun, kurtulmak için çırpındı­ğını gördü. Çocuk, bir yandan da avazı çıktığı kadar bağırıyordu. Çift­çi çocuğu bataklıktan çıkararak ölümden kurtardı. Ertesi gün Fle-ming'in evinin önüne gelen gösterişli arabadan şık giyimli bir aristok­rat indi. Çiftçinin kurtardığı çocuğun babası olarak tanıttı kendisini
"Oğlumu kurtardınız, size bunun karşılığını vermek isti-yorum" dedi. Yoksul ve onurlu Fleming:
"Kabul edemem!" diyerek ödülü geri çevirdi. Tam bu sırada ka­pıdan çiftçinin küçük oğlu göründü.
"Bu senin oğlun mu?" diye sordu aristokrat.
Çiftçi gururla. "Evet" dedi.
Aristokrat devam etti;
"Gel seninle bir anlaşma yapalım. Oğlunu bana ver iyi bir eği­tim almasını sağlayayım. Eğer karakteri babasına benziyor-sa ileride gurur duyacağın bir kişi olur."
Bu konuşmalar sonunda Fleming'in oğlu aristokratın desteğinde eğitim gördü. Aradan yıllar geçti. Çiftçi fleming'in oğlu Londra'daki St. Mry's Hospital Tıp Fakültesi'nde mezun oldu ve tüm dünyaya adı­nı "penilisin"i bulan Sir Alexander F-leming olarak duyurdu. Bir süre sonra aristokratın oğlu zatürreeye yakalandı. Onu penisilin kurtardı!
Aristokratın adı; Lord RandolpChurchill'di... Oğlunun a-dı ise: Sir Winston Churchill. Kurtaran doktor: Çiftçinin oğlu Sir Alexender Fleming'di.
Kişisel ve Manevi Gelişim  Okunma: 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder